Haşhaşlı Bükme Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı bükme, değişik bir hamur işi tarifi arıyorsanız ya da farklı lezzetlerle tanışmak istiyorsanız haşhaşlı bükmeyi mutlaka denemelisiniz. Haşhaşlı bükme çaya gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz mükemmel bir tarif. İkram ettiğiniz misafirlerinizin tarifini isteyeceği haşhaşlı bükme gün masalarınızı, arkadaş toplantılarınızı şenlendirecek, günün yıldızı olacak bir tariftir. Haşhaşlı bükme nasıl yapılıyor gelin hep birlikte yapalım.


Haşhaşlı bükme için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 su bardağı ılıtılmış su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 şeker kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 5 su bardağı un

İçi için

  • 4 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Haşhaşlı bükme nasıl yapılır?


Haşhaşlı bükme hamuru için geniş bir kabın içine maya ve un haricindeki tüm sıvı malzemeler alınır. Malzemelere un ve maya eklenip yoğrulmaya başlanır. Yumuşak kıvamda özlü bir hamur elde edilene kadar yoğurmaya devam edilir. Hazırlanan hamurun üzeri bir bezle kapatılarak 30 dakika mayalanmaya bırakılır.

İçi için haşhaş ezmesi çukur bir kaba alınıp üzerine sıvıyağ eklenerek karıştırılır. Dinlenen hamur 7 eşit parçaya bölünüp, her bir parça bezelenir. Bezelenen hamurlardan biri unlanmış tezgâha alınıp merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun üzerine hazırlanan haşhaşlı karışımdan sürülür. Diğer beze de aynı şekilde hazırlanıp ilk bezenin üzerine koyulur. 7 beze bu şekilde üst üstte kapatılır. En üst kısma haşhaşlı karışımdan sürülmeden, oklavayla açılır. Mümkün olduğunca büyültülür. Açılan hamur bıçak kullanılarak uzun şerit olacak şekilde kesilir.

Her bir şeridin iki ucundan tutularak ters yöne doğru burkulur. Burkulan hamurlar pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine ortadan başlanarak yuvarlanır. Diğer şeritlerde tepsinin boş kalan kısmından sarılır. Yumurta sarısı çatalla çırpıldıktan sonra haşhaşlı bükmenin üzerine sürülür. Börek tepsi mayası gelmesi için tepside 15 dakika bekletilir. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilerek altı üstü eşit şekilde kızartılır. Pişen haşhaşlı bükme fırından alınır ve ilk sıcaklığını attıktan sonra yanında bir fincan çay ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Bükme Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Bitkisi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşhaş Bitkisi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri