Haşhaşlı Mayalı Poğaça Nedir? Haşhaşlı Mayalı Poğaça, pratik yapımı ve eşsiz lezzetiyle sofralarınızı süsleyecek bir tariftir. Özellikle beş çaylarında misafirlerinize ikram edebileceğiniz, kahvaltılarda da keyifle tüketebileceğiniz bu poğaça, haşhaş ve şekerin uyumu sayesinde tatlı bir tada sahiptir. Şimdi, bu lezzetli poğaçanın tarifine geçelim. Haşhaşlı Mayalı Poğaça İçin Malzemeler
İç Harcı İçin
Üzeri İçin
Haşhaşlı Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır? Öncelikle, ılık süt ve ılık suyu derin bir kaba alın. İçine yaş mayayı ekleyip eritin. Ardından, tuz, sıvı yağ ve şekeri de ekleyerek karıştırın. Son olarak unu ekleyerek oldukça yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üstünü kapatıp bir saat kadar mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölün. Her bir parçayı servis tabağı büyüklüğünde açın. Bir kasede sıvı yağ, haşhaş ezmesi ve isteğe göre şekeri iyice karıştırarak sürülebilir kıvama getirin. Açtığınız hamurun üzerine bu karışımdan sürün. Diğer bezelere de aynı büyüklükte açıp üst üste koyun ve her katın arasına haşhaşlı karışımdan sürün. Daha sonra elinizle bastırarak hamuru açabildiğiniz kadar büyük açın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu, yaklaşık 2-3 parmak genişliğinde dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilimleri yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ile yoğurdu karıştırıp sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun! Ekstra İpuçları
|