Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı tuzlu kurabiye, Çay saatlerinde farklı tarif denemek isteyen kişilerin rahatlıkla tercih edebileceği tariflerden biri haşhaşlı tuzlu kurabiye tarifidir. Son zamanlarda kurabiye çeşitleri arasında çok sık tercih edilen haşhaşlı tuzlu kurabiyenin yapılışı da çok kolaydır. Haşhaşlı tuzlu kurabiye tarifi şu şekildedir;


Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Malzemeleri

  • 125 gram margarin (Oda sıcaklığında olacak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurtanın sarısının
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 tatlı kaşığı haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı elenmiş un

Haşhaşlı tuzlu kurabiye nasıl yapılır?


Haşhaşlı tuzlu kurabiye için öncelikle derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında bekletilmiş margarini koyun. Elinizle margarini ezin. Daha sonra sıvı yağ ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra yoğurt, sirke ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemi bittikten sonra tuz ve haşhaşı da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Bütün malzemeleri güzelce karıştıktan sonra ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar un ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hamuru hazırladıktan sonra düz bir zemin üzerinde ya da tezgâhın üzerinde hamuru açın. Açtığınız hamurun kalınlığı ortalama yarım cm kalınlığında olmasına dikkat edin. Hamuru açtıktan sonra kurabiye kalıbını kullanarak kesin. Kestiğiniz parçaları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Açtığınız hamura aynı işlemi uyguladıktan küçük bir kabın içerisine bir adet yumurtanın sarısını kırın. Daha sonra yumurta sarısının üzerine bir yemek kaşığından az zeytinyağı ilave ederek karıştırın. Yumurta sarısını iyice çırptıktan sonra bir fırça yardımıyla haşhaşlı tuzlu kurabiyelerin üzerine sürün. Bütün kurabiyelerin üzerine sürdükten sonra tepsiyi daha önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın bir süre soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaş Böregi Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Böregi Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Haşhaş Tohumu Türleri ve Özellikleri