Mavi Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Mavi Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaş Tatlısı

Mavi haşhaş tatlısı, lezzeti ve dokusuyla birçok insanın beğenisini kazanan, pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen bir tatlıdır. Ağızda dağılan yapısı ve eşsiz aroması ile öne çıkan bu tatlının yapımında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Özellikle tatlının şeker miktarı, lezzetini büyük ölçüde etkileyen bir faktördür. Şeker miktarının fazla olması, tatlının aşırı tatlı olmasına ve çabuk baymasına neden olabilir. Bu nedenle, tatlıyı tüketecek kişilerin damak zevki ve yaş grubu göz önünde bulundurularak şeker miktarı ayarlanmalıdır.

Mavi Haşhaş Tatlısı Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı haşhaş

Şerbet Malzemeleri

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Mavi Haşhaş Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra, bir kap içerisinde şeker ve yumurtaları kırarak iyice çırpın. Mikser kullanarak bu işlemi gerçekleştirmek, hem pratik hem de hızlı olacaktır. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Malzemelerin iyice birbirine karışmasını sağlayın.

Sonraki aşamada, unu ve irmiği azar azar ekleyin. Topaklanmaması için malzemeleri yavaş yavaş eklemek daha iyi sonuç verecektir. İyice karıştıktan sonra haşhaşı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamur kıvamını aldıktan sonra, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Kek hamurunun son aşamasına geldik.

Kek hamurunu tepsiye dökmeden önce, tepsinin tabanını yağlayarak kekin yapışmasını önleyin. Tepsinin tabanı tamamen yağlandıktan sonra kek hamurunu tepsiye dökün. Bu sırada fırını 180 dereceye ısıtın ve keki fırına verin. Kek, iyice pembeleşinceye kadar pişirilmelidir. Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin; çünkü şerbetin, kek soğukken dökülmesi gerekmektedir.

Sıcak şerbeti soğumuş olan kekin üzerine dökün. Şerbeti çekmesi için bir süre bekledikten sonra, krem şantiyi bir kap içerisinde hazırlayın ve mavi haşhaş tatlısının üzerine sürün. Tatlının bu şekilde dolapta en az 2 saat dinlenmesi gerekmektedir. Dinlendikten sonra tatlınız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Böregi Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Böregi Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Hamur İşleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri