Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kurabiye

Mis kokulu kurabiyelere kim hayır diyebilir ki? Bazen özel davetlerde servis tabaklarını süsleyen, bazen de beş çayında ufak bir atıştırmalık olan kurabiyeler, oldukça pratik yapıları sayesinde sıkça tercih edilir. Sizlerle paylaşacağım bu nefis lezzete sahip haşhaşlı kurabiyenin özelliği, ağızda dağılması ve tereyağlı hamurunun içinde çıtır çıtır haşhaş lezzetidir. Farklı görünüşü ile de dikkat çeken bu haşhaşlı kurabiye tarifini hazırlamaya başlayalım. Oldukça kolay hazırlayabileceğiniz bu lezzetli ve şık görünümlü kurabiye tarifine başta çocuklarınız olmak üzere tadan herkes hayran kalacak. Şimdiden kolay gelsin.

Haşhaşlı Kurabiye Malzemeleri

  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı haşhaş
  • Alabildiği kadar un

Haşhaşlı Kurabiye Üzeri İçin

  • 100 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Hindistan cevizi

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir yoğurma kabının içerisine yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve tereyağını ilave edip karıştırın. Daha sonra vanilya, haşhaş ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak yoğurma kabının içerisine unu ekleyin ve elinize yapışmayacak, kolay şekil alabilecek bir kıvamda hamur yoğurun. Hamurun kıvamı, un miktarına göre değişebilir; bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamı kontrol edin.

Yoğurduğunuz kurabiye hamurunun üzerini streç film ile kaplayıp yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ardından dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içinde yuvarlayıp hafif yassılaştırın. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve üzerlerine bir çatal ile bastırarak şekil verin. Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın.

Fırın tepsisini, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeler soğurken, 100 gram çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan haşhaşlı kurabiyelerin bir tarafını çikolataya batırdıktan sonra Hindistan cevizine bulayın. Çikolataların donması için kurabiyeleri yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Ardından servis yapabilirsiniz.

Ekstra İpuçları

Haşhaşlı kurabiyelerinize ekstra bir aroma katmak isterseniz, hamura ince rendelenmiş limon veya portakal kabuğu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, hamurun içerisine ekleyeceğiniz bir çay kaşığı tarçın, kurabiyelerinize farklı bir lezzet katacaktır.

Haşhaşlı kurabiyeler, hava almayan bir kapta saklandığında tazeliğini daha uzun süre korur. Bu yüzden, kurabiyelerinizi saklamak için uygun kaplar tercih etmenizi öneririz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hikmet

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu haşhaşlı kurabiyeleri denedim ve gerçekten nefis oldular! Ancak hamurun kıvamını tutturmakta zorlandım, acaba unu tam olarak ne kadar eklemeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hikmet, haşhaşlı kurabiyeleri beğenmene çok sevindim! Hamurun kıvamını tutturmak bazen zor olabiliyor. Genel olarak 2-2.5 su bardağı un kullanmak yeterli olur, ama bu miktar kullanılan diğer malzemelere göre değişiklik gösterebilir. Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını kontrol etmeni öneririm. Hamur, ele yapışmayan ama çok sert de olmayan bir kıvamda olmalı. Umarım bu sefer tam istediğin gibi olur! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haşhaş Nasıl Kavrulur?

Haşhaş Nasıl Kavrulur?

Haber Bülteni