Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kurabiye, Mis kokulu kurabiyelere kim hayır diyebilir ki. Bazen özel davetlerde servis tabaklarını süsleyen, bazen de beş çayında ufak bir atıştırmalık olan kurabiyeler, oldukça pratik yapılması açısından oldukça sık tercih edilir. Sizlerle paylaştığım bu nefis lezzete sahip olan haşhaşlı kurabiyenin özelliği ağızda dağılması ve tereyağlı hamurunun içinde çıtır çıtır haşhaş lezzeti. Farklı görünüşü ile de dikkat çeken haşhaşlı kurabiye tarifini hazırlamaya başlayalım. Oldukça kolay hazırlayabileceğiniz bu lezzetli ve şık görünümlü kurabiye tarifine başta çocuklarınız olmak üzere tadan herkes hayran kalacak. Şimdiden kolay gelsin hanımlar.


Haşhaşlı kurabiye malzemeleri

  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı haşhaş
  • Alabildiği kadar un

Haşhaşlı Kurabiye Üzeri için

  • 100 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Hindistan cevizi

Haşhaşlı kurabiye tarifi nasıl yapılır?


Öncelikle geniş bir yoğurma kabının içerisine yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve tereyağını ilave edip karıştırdıktan sonra vanilya, haşhaş ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak yoğurma kabının içerisine unu da ilave edip elinize yapışmayacak ve kolay şekil alabilecek bir kıvamda hamur yoğurun. Daha sonra yoğurduğumuz kurabiye hamurunun üzerini streç film ile kaplayıp yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ardından dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzun içinde yuvarlayıp hafif yassılaştırdıktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve üzerine bir çatalla bastırarak şekil verin. Bütün kurabiye hamuru için aynı işlemi uyguladıktan sonra fırın tepsisini önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeler soğurken bu arada 100 gram çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan haşhaşlı kurabiyelerinizin bir tarafını çikolataya batırdıktan sonra Hindistan cevizine bulayıp bir tepsinin üzerine alın ve çikolataların donması için kurabiyeleri yaklaşık yarım saat kadar beklettikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Açma Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Nerede Yetişir?

Haşhaş Nerede Yetişir?

Haşhaş Ezmesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşhaş Ezmesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Haşhaşlı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Gözleme Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Gözleme Tarifi ve Malzemeleri