Haşhaşlı Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Mercimekli Börek, bilinen börekler arasında çok hoş bir tadı ve yeme keyfi olan bir börek türüdür. Haşhaş ile yapılan bütün tarifler inanılmaz bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır bu ister börek ister poğaça hiç fark etmez önemli olan haşhaş olmasıdır. Haşhaşlı mercimekli börekte yapılacak en iyi börekler arasında ilk sıralardadır. Haşhaşlı mercimekli börek öyle ki ister sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz. Yapılan bu haşhaşlı börek misafir ve arkadaşlarınız arasında ikram edildiği zaman mutlaka sizden bu haşhaşlı mercimekli börek tarifini isteyenler olacaktır. Şimdi sizlere bu çıtır çıtır haşhaşlı mercimekli börek malzemeleri ve yapılışından bahsedelim.


Haşhaşlı Mercimekli Börek Malzemeleri

  • 5 Adet hazır yufka
  • 1 Adet büyük boy kuru soğan
  • 3 Su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 2 Su bardağı haşhaş
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar maydanoz
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber

Haşhaşlı Mercimekli Börek Nasıl Yapılır?


Haşhaşlı mercimekli börek için öncelikler hazırlanan mercimekler bir tencere içerisinde iyice haşlanır ve haşlanan mercimeklerin suyu süzülerek bir kenara alınır. Daha sonra haşhaşlı mercimekli börek için alınan büyük boy kuru soğan küp, küp doğrayarak teflon tava içerisine alın ve üzerine sıvı yağı, tuz, ince kıyılmış maydanozları, kırmızı toz biber, biber salçası ve karabiberi de üzerine ilave ederek kavurmaya başlayın. Bir müddet kısık ateş üzerinde kavurun ve daha sonra tava içerisine önceden haşlanarak hazırlanan mercimekleri de ilave edin ve karıştırarak kavurmaya devam edin ve kavrularak hazırlanan haşhaşlı mercimekli börek iç harç malzemelerini soğuması için bir kenara alın. Daha sonraki işlem ise hazırlanan haşhaşın üzerine biraz sıvı yağı ve su ilave edin ve incelmesi için ezerek karıştırın. Daha sonra haşhaşlı mercimekli börek için alınan hazır yufkalar düz bir zemin üzerine serin ve yufkaları üçgen şeklinde 7-8 parçaya ayırın ve hazırlanan üçgen yufkalardan bir tanesini alarak düz zemin üzerinde üzerine hazırlana haşhaşı eşit şekilde sürün ve bunun üzerine bir parça daha yufka serin ve bu yufkanın üzerine de hazırlanan mercimekli iç harçtan yine eşit şekilde konularak. Daha sonra hazırlanan yufkaları rulo şeklinde sarın ve her sardığınız haşhaşlı mercimekli börek rulosunu fırın tepsisi içerisine dizin. Ayrıca fırın tepsisi içerisine hazırlanan börekleri dizmeden önce tepsi altını mutlaka sıvı yağı ile yağlayın ki börek alt kısımları tepsiye yapışmasın. Hazırlanan bütün yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin ve fırın içerisine dizilen böreklerin üzerine son olarak haşhaş karışımdan sürün ve daha önceden 180 derecede ısıtılan fırın içerisine haşhaşlı mercimekli börekleri yerleştirin 30 dakika kadar pişirin ve haşhaşlı mercimekli börek servise hazırdır. Sıcak servis yapılması önerilir.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Mercimekli Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Haşhaş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri