Haşhaşlı İrmikli Revani Haşhaşlı İrmikli Revani, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. İçerisine eklenen haşhaş ve irmik, tatlıya eşsiz bir lezzet katmaktadır. Tatlı severler için ideal olan bu lezzet, aşırı tatlı olmaması nedeniyle tüketimi kolaydır. İlk defa komşumun ikramıyla tanıştığım bu tatlı, damak zevkime hitap ettiği için hemen tarifini aldım. Sizlerin de beğeneceğine inandığım bu tatlı, misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir ikram olacaktır. Yapımı oldukça pratik olan bu tarif ile sofralarınıza eşsiz bir lezzet katabilirsiniz. Tarifi denedikten sonra sevdiklerinizin de favorisi olacağına eminim. Haşhaşlı İrmikli Revani İçin Gereken Malzemeler
Revaninin Şerbeti İçin
Haşhaşlı İrmikli Revani Nasıl Yapılır? Bir kabın içerisinde yumurtalar ile toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra haşhaş, süt, irmik, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hepsini iyice karıştırın. Büyük dikdörtgen bir borcamı yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine döküp yayın. Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırına borcamı verin ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. İçinin pişip pişmediğini kürdanla kontrol edebilirsiniz. Kürdanı batırıp çıkardığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Pişen revani kekini soğumaya bırakın. Şerbeti için bir tencereye toz şeker ve suyu koyun ve 10 dakika kadar kaynatın, sonra limon suyunu ilave edip biraz daha kaynatın. Hazır olan şerbeti ocaktan alın, 2-3 dakika bekletin ve ilk sıcağı geçtikten sonra soğumuş olan kekin üzerine dökün. Kekin şerbeti iyice emmesini bekleyin. Şerbeti çeken ve soğuyan haşhaşlı irmikli revani tatlısını dondurma veya kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz. Dilerseniz kekin şerbeti konduktan sonra üzerine 1 paket krem şantiyi sütle hazırlayıp sürebilirsiniz. Afiyet olsun. |