Haşhaşlı İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmikli Revani, tadı bir harika. Severek yenebilecek bir tatlıdır. İçerisine giren haşhaş ve irmik tatlıya asıl lezzeti verenlerdir. Aşırı tatlı olup insanı yerken baymaz. Ben yerken o müthiş tadına bayılıyorum. Hatta ilk bu haşhaşlı irmikli revani tatlısını komşum yapmıştı ve bana da ikram etti yedim o kadar güzel geldi ki damak tadıma hemen tarifini istedim. Sizin de sevebileceğiniz bir tatlı olacağına inanıyorum. Misafirlerinize, yaptığınız ikramların yanına bir çeşit olarak da haşhaşlı irmikli revani tatlısını ekleyebilirsiniz. Yapımı da basit ve pratiktir. Sizi fazla uğraştırmadan yapması kolay bu tarif ile enfes bir tatlı ortaya çıkaracaksınız. Yiyenlerde sizden tarifini isterse hiç şaşırmayın. Gelin şimdi bu tarifi bir deneyin ve sevdiğiniz tatlılar listesinin ilk başına bu tarifi ekleyin. Hadi bakalım tatlımızı yapmaya başlayalım.


Haşhaşlı İrmikli Revani İçin Gereken Malzemeleri

  • 3 tane yumurta,
  • 1 su bardağı haşhaş,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı mısır özü yağı,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 1 tane kabartma tozu,
  • 2 tane vanilya.

Revaninin Şerbeti için

  • 3 su bardağı su,
  • 2,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu.

Haşhaşlı İrmikli Revani Nasıl Yapılır?


Bir kabın içerisinde yumurtalar ile toz şekeri güzelce köpük, köpük olana kadar çırpın. Sonra haşhaş, süt, irmik, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip hepsini bir güzel karıştırın. Daha sonra bir tane büyük dikdörtgen borcamı güzelce yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün ve yayın. Önceden 150 derecede ısıtmış olduğunuz fırına borcamı verin ve yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. İçinin pişip pişmediğini kürdanla bakarak anlayabilirsiniz. Kürdanı batırıp çıkarın hamur kürdana bulaşmış ise biraz daha pişirin. Eğer kürdanı batırıp çıkardığınızda kürdan tertemiz ise kek olmuştur. Pişen revani keki soğumaya bırakın. Şerbeti için bir tencereye toz şekeri ve suyu koyun ve 10 dakika kadar kaynatın sonra da içine limon suyunu ilave edin ve biraz daha kaynatın. Daha sonra hazır olan şerbeti ocaktan alın 2-3 dakika bekletin ilk sıcağı gidince soğumuş olan kekin üzerine dökün ve kekin şerbeti iyice emmesini bekleyin. Şerbeti çeken ve soğuyan haşhaşlı irmikli revani tatlısını dondurma ya da kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz. İsterseniz kekin şerbeti konduktan sonra üzerine 1 paket krem şantiyi sütle hazırlayıp üzerine sürebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı İrmikli Revani Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Haşhaş Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Haşhaş Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Haşhaş Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Haşhaş Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşhaşlı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Nasıl Kavrulur?

Haşhaş Nasıl Kavrulur?

Güncel

Haşhaşlı Katmer Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Katmer Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri