Haşhaşlı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı gül böreği, Haşhaş böreğe en yakışan malzemelerden bir tanesi. Gevrek ağızda dağılan mis gibi bir o kadar hazmı kolay haşhaşlı gül böreği el becerisi gerektiren bir tariftir. Sizde tarifi takip ederek olumlu sonuca ulaşabilirsiniz. Haşhaşlı gül böreğinin görünüşü herkesin iştahını kabarttacak ve çok güzel övgüler alacaksınız. Özellikle kış aylarında haşhaşlı gül böreği yaparak size sağlayacağı enerjiden faydalanabilirsiniz. Taze iken ve bekledikten sonra da çok lezzetli olan bu tarifi sizin için hazırladık. Sizde yapıp ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında saklayabilir, habersiz gelen misafirlere çay eşliğinde ikram edebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.


Haşhaşlı gül böreği için gerekli malzemeler

  • 1 Su bardağı süt,
  • 1 Su bardağı su,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • Yarım paket margarin,
  • 1 paket instant maya,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1,5 yemek kaşığı şeker,
  • Yeterli miktarda un.

İç harcı için gerekli malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz,
  • Haşhaş.
Üzeri için, yumurta sarısı.


Haşhaşlı gül böreği nasıl yapılır?


Böreğin hamurunu yaparak başlayalım. Öncelikle sütün ve kullanılacak olan suyun ılık olması gerekir. Kabın içerisine su, süt ve mayayı koyun. Maya eriyince kadar karıştırın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini, şekeri, tuzu, sıvıyağı ve yumurtanın akını koyup karıştırın. Son olarak unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurun üzerini kapatın. Ilık bir ortamda en az bir saat bekletin. İçi için haşhaşı, dövülmüş cevizi ve yağı karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın. Tezgâh üzerinde açılabildiği kadar açın. Kolay açabilmek için yağ sürebilirsiniz. Hamuru açarken yağ sürmek hamurun yumuşayıp yırtılmadan kolaylıkla açılmasına yardımcı olur. Açılan hamurun üzerine iç harçtan bolca sürün. Başka bir bezeyi aynı boyutta açın ve üzerine bir şey sürmeden bir önceki açtığınız hamurun üzerine koyun. 2 adet hamuru birlikte rulo şeklinde yapın. Bıçak yardımıyla baş parmak boyutunda dilimler kesin. Borcam ın altını yağlayın. Elde edilen ruloları dik bir şekilde yan yana dizin. Sizde yaparken göreceksiniz ki rulolar dik haldeyken haşhaşlı gül böreği görünümünü oluşturacaktır. Bütün hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra 20 dakika kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra kalan yumurta sarısını fırça yardımı ile haşhaşlı gül böreğinin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirin. Haşhaşlı gül böreğinin altınında kızarmış olmasına dikkat edin. Haşhaşlı gül böreğini fırından alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Gül Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Kebabı Tarifi ve Malzemeleri