Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Cevizli Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli haşhaşlı çörek, Cevizli haşhaşlı çörek özellikle çay yanlarında müthiş eşlik eden bir lezzettir. Hem sağlıklı hem de oldukça sevilen cevizli haşhaşlı çörek tüketimi ülkemizde oldukça fazladır. Besin değeri yüksektir. Üstelik doyurucu ve besleyici özelliği ile bilinmektedir. Kolay ve pratik bir şekilde ani gelen misafirlerinize bile cevizli haşhaşlı çörek yapabilirsiniz. Çay yanlarında ikram edilmenin yanı sıra acıktığınızda yemek öğünü olarak da tercih edebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında, ara öğünlerde ve akşam hafif bir öğün geçirmek istediğinizde cevizli haşhaşlı çörek tercihi yapabilirsiniz. Hemen hemen her yaştan insanın damak zevkine hitap eden bu çörek hazırlanıp buzlukta uzun süre muhafaza edilebilmektedir. Böylelikle ani gelen konuklar olduğunda telaşa kapılmadan buzluktan cevizli haşhaşlı çöreği çıkararak mikrodalgada ısıtıp iki dakikada ilk günkü tazeliğine ve lezzetine geri döndürebilirsiniz. Sizde cevizli haşhaşlı çöreği kendi mutfağınızda kendi emeğinizle yapmak istiyorsanız işte cevizli haşhaşlı çörek tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.


Cevizli haşhaşlı çörek için gerekli olan malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Ezilmiş haşhaş
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Un kıvamını ayarlayabilecek kadar su

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Cevizli haşhaşlı çörek nasıl yapılır?


Derin bir kâse içerisine mayayı koyun ve ılık suyu maya üzerine ilave edin. Şekeri de ekledikten sonra maya eriyene kadar karıştırın. Sonra hamur kabını elinize alın ve unu hamur kabı içerisine koyun. Un içerisine tuzu ilave ederek biraz karıştırın. Un içerisine tuz tamamen karıştırılınca derin kâse içerisindeki suyu yavaş yavaş ilave edin. Bir taraftan da elinizle hamuru yoğurun. Su yeterli gelmezse biraz daha ekleyebilirsiniz. Hamur ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurun. Sonra hamurun üzerini kapatarak hamurun mayalanması için 15-20 dakika bekleyin. Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölün. Hamuru elinizle biraz genişletin. Üzerine çok az bir miktar zeytinyağı gezdirin ve hamuru bir oklava yardımı ile açın. Açılan hamur üzerine haşhaşı ve dövülmüş cevizden bir miktar serpiştirin. Kalın bir yufka halindeki üzerine haşhaş ve ceviz serpiştirilmiş yufkayı dolayın. Dolanan yufkayı 5-6 cm şeritler halinde kesin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi devam ettirin. Rulo halindeki şeritleri gül şekline benzeyecek şekil verin. Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini çok az bir miktar zeytinyağı ile yağlayın ki çörekler pişerken dibine yapışmasın. Yağlanan fırın tepsisi üzerine çörekleri tek tek dizin. Üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün. İsteğe bağlı olarak yumurta sürüldükten sonra çörekler üzerine susam ve çörek otu da serpiştirebilirsiniz. Cevizli haşhaşlı çörekler dizildikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık yarım saat pişirin. Süre dolunca çörekleri fırından çıkarın. Cevizli haşhaşlı çöreği sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Cevizli Haşhaşlı Çörek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Mercimekli Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Mercimekli Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Haşhaş Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Haşhaşlı Mayalı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Mayalı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaş Nerede Yetişir?

Haşhaş Nerede Yetişir?

Güncel

Haşhaşlı Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri