Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Haşhaşlı Çörek

Tahinli haşhaşlı çörek, adından da anlaşılacağı gibi hem tahin hem de haşhaş kullanılan bir çörek çeşididir. Özellikle çay saatlerinde aranan lezzetler arasında yer almaktadır. Doyurucu özelliği ile bilinmektedir. Oldukça faydalıdır. Sağlıklı ve besleyici bir besin olan tahinli haşhaşlı çörek, besin değerinin yüksek olması nedeniyle vücuda birçok fayda sağlamaktadır. Çeşitli içeceklerle sunumu yapılan tahinli haşhaşlı çörek, misafir alımlarında yapılabilecek en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Siz de sıra dışı ve ayrıcalıklı bir tadı sevdiklerinize sunmak istiyorsanız, işte tahinli haşhaşlı çörek tarifi. Şimdiden kolay gelsin. Mutlaka denemelisiniz.

Tahinli Haşhaşlı Çörek İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

İçi İçin

  • 1 su bardağı çekilmiş haşhaş
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Tahinli Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur yapımına başlayalım. Yumurtayı kırın ve sarısı ile beyazını birbirinden ayırın. Yumurtanın sarısı çörek yapımı tamamlandıktan sonra üzerine sürüleceği için bir köşeye ayırın. Derin bir kase içine sütü, yumurta akını, sıvı yağı koyarak iyice çırpın. Şeker ve mayayı da ilave ederek maya eriyene kadar çırpmaya devam edin. Maya eridikten sonra unu azar azar ilave etmeye başlayın. Hamur kulak memesi yumuşaklığına ulaşınca un eklemeyi durdurun ve iyice yoğurun. Hamur ele yapışmayacak bir hal alıncaya kadar yoğurun. Hamur yoğrulunca hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve yaklaşık 20 dakika hamurun mayalanması için bekleyin.

Hamur mayalanırken siz de tahinli haşhaşlı çöreğin iç harcını hazırlayın. Bir kap içerisine çekilmiş haşhaşı, tahini ve şekeri koyarak karıştırın. Son olarak sıvı yağı da ekledikten sonra karıştırın. Artık tahinli haşhaşlı çöreğin iç harcı hazır.

Bu arada hamur mayalanmış ise hamuru yanınıza alarak 10 eşit parçaya bölün. Parçalara bölünmüş hamuru oklavayla açarak yufka haline getirin. Açılan yufka içerisine bir miktar iç harcı serpiştirerek yufkanın her yerine yayın. Hamurun içi harç ile sıvandıkten sonra hamuru rulo haline getirin. Bu işlemi hamur ve iç harç bitene kadar tekrarlayın. Bıçak ile 5-6 cm uzunluğunda keserek fırın tepsisi içerisine tek tek hazırlanan çörekleri dizin. Çörekleri tepsiye dizmeden önce fırın tepsisinin dibini az bir miktar yağlayın ki çörekler pişerken tepsiye yapışmasın. Çörekler tepsiye dizildikten sonra üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün ve artık tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. 30 dakika pişirdikten sonra tahinli haşhaşlı çöreği fırından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Haşhaş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?dir?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?dir?

Haşhaş Ezmesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşhaş Ezmesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Haşhaş Nerede Yetişir?

Haşhaş Nerede Yetişir?

Haşhaşlı Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Bükme Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Nasıl Kavrulur?

Haşhaş Nasıl Kavrulur?