Yufkadan Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yufkadan Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan haşhaşlı börek, Yufkadan haşhaşlı börek farklı lezzetler denemeyi seven bayanlar için ideal bir lezzettir. Hem evinizde kolayca yapabileceğiniz hem de sıra dışı bir lezzet sunumunda bulunabileceğiniz bu börek çeşidi aileniz ve sevdikleriniz tarafından tam not almanıza fayda sağlayacaktır. Hazır yufkadan yapılan bu börek bayanların hayatını kolaylaştıran bir börektir. Hazır yufka ile yapılan börekler hem zahmetsiz hem de aynı lezzeti taşımaktadır. Özellikle çalışan bayanlar için sıkça börek çeşidi yapmak gereklidir. Evde bulunabilecek en ideal atıştırmalıklar arasında yer almaktadır. Besin değeri oldukça yüksek olan haşhaşlı börek sağlık açısından da önemli bir yere sahiptir. Ancak kalorisi yüksek bir yiyecek olduğu için 1 porsiyondan fazla tüketmemek gereklidir. Fazla tüketilmesi kişide kilo alımlarına neden olmaktadır. Yufkadan haşhaşlı börek hem lezzeti hem de alışılmamış iç malzemesi ile dikkat çekmektedir. Genellikle börek içerisinde patates, peynir ve kıyma tercih edildiği için haşhaşla yapılan börek kişilerde değişik bir tada neden olmaktadır. Sizde sıra dışı bir börek çeşidi ile sevdiklerinize sunum yapmak istiyorsanız işte yufkadan haşhaşlı börek tarifi. Şimdiden kolay gelsin.


Yufkadan haşhaşlı börek için gerekli olan malzemeler

  • 1 paket hazır yufka

İç harcı için gerekli olan malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ezilmiş haşhaş
  • 1 su bardağı toz şeker

Yufkadan haşhaşlı börek nasıl yapılır?


Yufkaları öncelikle paketinden çıkarın ve tezgâh üstüne tek tek dizin. Derin bir kâse içerisine sıvı yağı koyun ve haşhaşı ilave edin. Sonrasında toz şekeri de ilave edin ve özleşene kadar karışımı karıştırın. Artık yufkadan haşhaşlı böreğin harcı hazır. Şimdi yufkalardan bir tanesini alarak tezgâh üzerine açın. Sigara böreği yapacak gibi yufkayı kesin. Parçalar halinde kesilen yufkaların içine hazırlanan harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyun ve yufkayı katlayın. Yufkalar ve iç malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayarak böreğe kare baklava görüntüsü verin. Malzemeler bitip börekler tamamen hazırlanınca fırın tepsisini alın ve dibini çok az bir şekilde yağlayın. Bir fırça yardımı ile fırın tepsisinin dibine yağı iyice yayın ki börekler pişerken dibine yapışmasın. Fırın tepsisi yağlanınca hazırlanan börekleri tek tek tepsiye dizin ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra böreğin pişip pişmediğini kontrol edin. Böreğin piştiğini gözlemlediğinizde tepsiyi fırından çıkarın. Yufkadan haşhaşlı börek artık servise hazır. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yufkadan Haşhaşlı Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Haşhaşlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Nokul Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Nokul Tarifi ve Malzemeleri