Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye

Kakaolu haşhaşlı kurabiye, ilk duyduğunuzda kakao ve haşhaşın uyum sağlayamayacağını düşünebilirsiniz. Ancak bu ön yargıyı atmalısınız. Çünkü kakao ile haşhaş, bilenler için birbirine yakışan harika bir ikilidir. Genellikle hanımlar, altın günlerinde birbirleri ile yarışırlar ve misafirlere farklı tatlar sunmak isterler. İşte bu tarif, misafirlere sunulabilecek en güzel kurabiye tarifidir. Yapımı kolay, lezzetli ve olağanüstü olan bu kurabiye, herkesin denemesi gereken bir tariftir.

Gerekli Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 paket kakao
  • 3 su bardağı un
  • 2,5 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Dışını Bulamak İçin

  • Haşhaş

Şerbeti İçin

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt

Kakaolu Haşhaşlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bu tarifte ilk önce tereyağı ile şekeri, tereyağı el ısınız ile eriyene kadar derin bir kabın içinde karıştırın. Daha sonra yumurtayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından elek yardımı ile kakaoyu, unu ve kabartma tozunu kaba ekleyin. Bu üç malzemeyi elememizin nedeni, hamurun daha havalı olması içindir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde alıp yassı şekilde yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin. Fırın tepsisine ister yağlı kâğıt koyun isterseniz fırın tepsisini yağlayın. Ancak yağlı kâğıt koymanız işinizi kolaylaştıracaktır. Yassı şekil verdiğiniz hamurları haşhaşa batırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyeleri çok yan yana koymayın, çünkü yayılabilirler. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Her fırında aynı sürede pişmektedir, bu yüzden tedirgin olmanıza gerek yoktur.

Kurabiyeler pişerken bir kasede süt ve şekeri, şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Bu işlemi kavanoza koyarak yaparsanız sizin için daha kolay olur. Fırından çıkan kurabiyeleri hemen şerbete bulayın. Hepsini aynı anda atmayın, çünkü kurabiyelerin dağılma riski vardır. Bu işlemleri tüm kurabiyelere uygulayın ve servis tabağına alın. Tatlı ile arası çok iyi olmayanların bile seveceği bir tatlı çeşididir. Kakaolu haşhaşlı kurabiye tarifimiz servise hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifin bazı püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle, tereyağı ve şekerin iyi karışması, kurabiyenin kıvamı açısından oldukça önemlidir. Ayrıca, kakaoyu, unu ve kabartma tozunu elemek, hamurun daha havalı ve yumuşak olmasını sağlar. Kurabiyeleri şerbete bularken dikkatli olunmalı, çünkü aşırı şerbet kurabiyeleri dağılabilir. Bu tarif, özellikle misafirlerinize sunabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet sunar.

Kurabiyeleri hava almayan bir kapta saklayarak tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz. Ayrıca, tarifi farklılaştırmak isterseniz, içine ceviz veya fındık gibi ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu, kurabiyelere ekstra bir lezzet ve doku katacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni