Haşhaşlı İrmik Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik, tarifine geçmeden önce şu söylemek istedim haşhaş ve irmik bu ikili birleşimi çok mükemmel bir lezzet olarak misafir ağırlamaları ve bayanların ve özellikle diyet yapanların çok hafif bir tatlı olması sebebi ile çok ama çok tercih edilen ve beğenilerek yenilen ve istenilen tatlı türleri arasında insanların vazgeçemedikleri arasındadır. Haşhaşlı irmik yapımı da çok kolay ve kısa sürede hazırlana bilen bir tatlı çeşididir. Evet şimdi haşhaşlı irmik malzemeleri ve tarifinden bahsedelim.


Haşhaşlı İrmik Malzemeleri

  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 5 Adet yumurta
  • 1 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı sıvı yağı
  • 5 Yemek kaşığı irmik
  • 6 Yemek kaşığı haşhaş
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya

Şerbeti için

  • 3 Su bardağı toz şeker
  • 3 Su bardağı su
  • 1 Çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 2 Su bardağı soğuk süt
  • 3 Poşet krem şanti
  • 1 Çay bardağı Antep fıstığı

Haşhaşlı İrmik Nasıl Yapılır?

Bu enfes tatlıyı yapmak için öncelikle tatlının kekini yapıyoruz çünkü kekin soğuk şerbetin ise sıcak olması gerekir. Bunun için derin bir karıştırma kabının içine yumurta, toz şeker ve sütü koyarak iyice çırpın. Daha sonra diğer kek malzemelerini de ilave ederek karışımı çırpmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz kek karışımını çok az yağlamış olduğunuz fırın tepsisinin içine dökün ve fırına verin. Kek piştikten sonra da fırında alın ve soğuması için bir kenara alın. Sıra geldi olmazsa olmazı şerbetini yapmaya bunun için tencerenin içine toz şeker ve suyu koyarak ocağın üstüne koyun ve kaynamasını bekleyin. Şerbet kaynadıktan sonra tam on beş, yirmi dakika kadar daha kaynatın. Kaynamakta olan şerbetin içine limon suyunu da sıkın ve daha sonra soğumuş olan kekin üstüne şerbeti sıcak, sıcak dökün tatlının şerbetinin çekmesini çekmesi için bekleyin. Şerbetini iyice çeken tatlının üstüne krem şantisini eşit şekilde iyice sürün ve dilimleyerek servis edin. Dilimler iken bıçağı temizleyin ki dilimler temiz olsun. Haşhaşlı irmik tatlısını tam bir saat kadar buzdolabında bekletin daha sonra üstünü Antep fıstığı ile süsleyin.

Afiyet Olsun.

Haşhaşlı İrmik Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaş Nerede Yetişir?

Haşhaş Nerede Yetişir?

Haşhaşlı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Muhallebili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Haşhaş Tohumu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Ekimi ve Bakımı

Haşhaş Ekimi ve Bakımı

Haşhaşlı Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Çörek Kalori

Haşhaşlı Çörek Kalori

Mavi Haşhaş Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Mavi Haşhaş Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6