Haşhaşlı İrmik Haşhaşlı irmik tatlısı, irmik ve haşhaşın uyumlu birleşimiyle ortaya çıkan benzersiz bir lezzettir. Hem hafif olması hem de kolay hazırlanabilirliği nedeniyle misafir ağırlamalarında ve özellikle diyet yapanlar arasında oldukça popülerdir. Şimdi, haşhaşlı irmik tatlısının malzemelerine ve yapım aşamalarına geçelim. Haşhaşlı İrmik Malzemeleri
Şerbeti İçin
Üzeri İçin
Haşhaşlı İrmik Nasıl Yapılır? Bu enfes tatlıyı yapmak için öncelikle kekini hazırlamalıyız. Çünkü kekin soğuk, şerbetin ise sıcak olması gerekmektedir. İlk olarak, derin bir karıştırma kabına yumurta, toz şeker ve sütü ekleyip iyice çırpın. Ardından, diğer kek malzemelerini de ilave ederek karışımı çırpmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz kek karışımını çok az yağlanmış fırın tepsisine dökün ve fırına verin. Kek piştikten sonra fırından alın ve soğuması için bir kenara koyun. Şimdi sıra şerbeti hazırlamaya geldi. Bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyip ocağa koyun ve kaynamasını bekleyin. Şerbet kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatın. Kaynamakta olan şerbetin içine limon suyunu da ekleyin ve daha sonra soğumuş olan kekin üzerine sıcak şerbeti dökün. Tatlının şerbetini çekmesi için bekleyin. Şerbetini iyice çeken tatlının üzerine krem şantiyi eşit şekilde sürün ve dilimleyerek servis edin. Dilimlerken bıçağı temizleyin ki dilimler düzgün olsun. Haşhaşlı irmik tatlısını tam bir saat kadar buzdolabında bekletin ve üzerine Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun. |
Abher
25 Temmuz 2024 PerşembeHaşhaşlı irmik tatlısının tarifi tam olarak ne zaman şerbeti eklememiz gerekiyor? Kek fırından çıktıktan sonra hemen mi yoksa biraz soğuduktan sonra mı şerbeti dökmeliyiz?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Abher,
Haşhaşlı irmik tatlısının şerbetini eklemek için en iyi zaman, kek fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını beklemektir. Kek hafifÄe sıcak olmalı, ama tamamen soğumamalıdır. Bu şekilde şerbet keke daha iyi nüfuz eder ve tatlının lezzeti daha güzel olur. Şerbetin de sıcak olmaması, oda sıcaklığında olması önemlidir. Bu şekilde tatlınızın kıvamı ve lezzeti muhteşem olacaktır.
Afiyet olsun!