Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu haşhaşlı kek, limonlu haşhaşlı kek, kek sevenlerin kek de bir aroma isteyenlerin vazgeçemediği lezzetlerden biridir. Çay saatlerinde akşam yemeklerinin ardında ya da kahve yanına yapılabilecek güzel kek tariflerinden biridir. Şimdilerde sunumların çay saatlerinin çok şatafatlı bir hal aldığı ve çok farklı tatların hazırlandığı beş çaylarında yapılabilecek olan ve herkes tarafından beğenilen bir tariftir. Hem lezzetli aroması hem de yapımının kolay olması sebebi ile oldukça sık tercih edilen keklerden biridir. Uzun süre tazeliğini koruyan bu keki sizde aileniz için mutlaka yapmalısınız. Yapımı pratik olduğundan ani gelen misafirlerinize içinde çay demlenene kadar hazırlayabilirsiniz. Bu kek tarifini küçük borcamda ya da baton kek kalıbına yapmalısınız. Tarif malzemeleri o şekilde ayarlanmıştır. Daha büyük bir tepside yapmak isterseniz malzemeleri iki katına çıkarabilirsiniz. Şimdi bu güzel kek tarifine bakalım.


Limonlu haşhaşlı kek yapımı için gerekli malzemeler

  • 3 tane orta boy yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane limon kabuğu
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet hamur kabartma tozu

Limonlu Haşhaşlı Kek Sosu için

  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Limonlu haşhaşlı kek nasıl yapılır?


İlk olarak kekin yapımı için iki adet derin kap alıyoruz. Bir kaba yoğurt ve şekeri alıyoruz diğerine ise yumurtaları ve her ikisinde ayrı ayrı çırpın. Yumurta içerisine bir adet limon kabuğunu rendeleyin. Tekrar çırpın ve yoğurt ve şeker kabına ekleyin. Tekrar çırpın. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırıp ardından elenerek diğer malzemelere ekleyin. İyice karışınca yağ ve haşhaşı ilave edin. Keki pişireceğiniz kaba yağlı kâğıt serin ya da yağlayın. Kek hamurunu kaba ekleyin ve yüz seksen derece fırında yarım saat kadar kontrolü bir şekilde pişirin. Fırından çıkınca kek servis tabağına alınır. Üzerine kürdan ya da çatal ile delikler açalım. Kek üzeri için limon suyu ve şeker karıştırılarak sos hazırlanır. Kek üzerine eşit bir şekilde dökülür ve bir süre dinlendirilir ve dilimlenerek servis edilir. Servis ederken yanına limonata çay verilebilir.

Afiyet olsun.

Limonlu Haşhaşlı Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaş Çiçeği Türleri ve Özellikleri

Haşhaş Çiçeği Türleri ve Özellikleri

Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Cevizli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Mercimekli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri