Haşhaşlı Un Kurabiyesi Haşhaşlı un kurabiyesi, klasik un kurabiyesinin farklı bir çeşidi olarak bilinir. Birçok kişinin severek tükettiği bu kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Hemen hemen her davette servis tabağında bulunan un kurabiyesi, alışılmış ve kabul görmüş bir lezzettir. Kurabiye hamuruna haşhaş eklenmesi, hem lezzet açısından zenginlik katmış hem de görsel olarak farklılık oluşturmuştur. Özellikle çocukların severek yiyebileceği haşhaşlı un kurabiyesi, pratik ve kolay bir yapım sürecine sahiptir. Yaklaşık yarım saat içinde ikrama hazır hale gelen bu kurabiye, acil durumlarda da kolayca hazırlanıp sunulabilecek bir seçenektir. Çay ve meşrubat yanında sunum yapabilirsiniz. Un kurabiyesini farklı bir şekilde sunmak ve değişikliği sevenler için işte haşhaşlı un kurabiyesinin tarifi. Bu eşsiz lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin. Haşhaşlı Un Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler
Haşhaşlı Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve pudra şekerini ekleyin ve iyice yoğurun. Ardından haşhaş ve yumurtayı da ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra unu yavaş yavaş eklemeye başlayabilirsiniz. Unu eklerken bir yandan da diğer elinizle hamuru yoğurmaya devam edin. Hamur, kulak memesi kıvamına gelince un eklemeyi durdurun. Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurun ve hamuru tezgâh üzerine koyun. Bir merdane yardımıyla hamuru açın. Hamurun kalınlığı yaklaşık 1 cm olmalıdır, daha fazla inceltmeyin. Kurabiye kalıplarıyla hamur üzerinde şekiller oluşturun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri tek tek dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına tepsiyi sürün. Kurabiyeler üzeri pembeleşene kadar, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler pembeleştiğinde fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Haşhaşlı un kurabiyesini tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |