Haşhaşlı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Haşhaşlı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Yaş Pasta

Haşhaşlı yaş pasta, haşhaş sevenlerin beğenerek tüketeceği, özel günlerde veya akşam yemeklerinden sonra ailece keyifle yiyebileceği kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Bu pasta, evde kolaylıkla yapılabilen ve her yaş grubunun beğenisini kazanacak bir lezzet sunar. Özel günlerde, bayramlarda veya kabul günlerinde sofrada göz dolduran ve çok beğeni alan bir pasta türüdür. Sürekli aynı sunumları yapan ve değişiklik arayan hanımların severek yapabileceği ve sunabileceği bu pastanın malzemeleri de kolaylıkla bulunabilecek, ekonomik malzemelerdir. Pastanızı dilediğiniz şekilde yapabilir, süsleyebilir ve beğenileri kabul edebilirsiniz.

Haşhaşlı Yaş Pasta Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Haşhaşlı Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle pastanın taban malzemesini yapmak için üç yumurta derin bir kaba alınır ve içine 1 su bardağı şeker eklenerek yaklaşık dört dakika yüksek devirde çırpılır. Karışıma sırasıyla ayçiçek yağı, irmik ve haşhaş eklenir ve tekrar karıştırılır. Daha sonra un elenerek ve kabartma tozu eklenerek karışıma ilave edilir ve karıştırılır. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık kırk dakika kadar pişirilir. Pandispanyanın pişip pişmediğini kürdan testi ile anlayabilirsiniz. Pandispanya pişerken bir tencerede iki bardak su ve iki bardak şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır. Şerbete isteğe bağlı olarak birkaç damla limon suyu eklenebilir.

Ayrıca, bir kenarda iki su bardağı süt, iki yemek kaşığı buğday nişastası ve iki yemek kaşığı şeker bir tencerede kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra mikser ile yaklaşık altı dakika çırpılarak soğutulur. Karışıma bir paket krem şanti eklenir ve buzdolabında soğumaya bırakılır.

Pandispanya piştikten sonra ılınması beklenir ve soğuk şerbet ile her tarafı ıslatılır. Buzdolabında soğutulan muhallebi ile kekin her tarafı kaplanır ve üzeri mavi haşhaş ile süslenir. İsteğe bağlı olarak kuru yemiş veya pasta süsleme malzemeleri ile süslenebilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra tüketilebilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaş Ekimi ve Bakımı

Haşhaş Ekimi ve Bakımı