Haşhaşlı Cevizli Tatlı Haşhaşlı cevizli tatlı, şuruplu tatlılar sevenler için mükemmel bir alternatiftir. İçeriğinde bulunan ceviz, haşhaş ve irmik birleşerek birbirini mükemmel bir şekilde tamamlar. İçerisine saklanan ceviz tatlıyı bir üst seviyeye çıkarırken, haşhaş da ona özgün bir tat katmaktadır. Siz tatlı severler için bu güzel tarifi pratik hale getirmeye çalıştık. Evinizde bulunan malzemelerle bu pratik ve bereketli haşhaşlı cevizli tatlıyı yapabilir, misafirlerinize sunabilirsiniz. Şimdi birlikte yapım aşamasına geçelim. Haşhaşlı Cevizli Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Haşhaşlı Cevizli Tatlı Nasıl Yapılır? Oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız tereyağını bir kap içerisine alın. Haşhaşı ekleyerek güzelce karıştırın. Yumurtaları, pudra şekerini ve vanilyayı da ilave edin. Unu yavaş yavaş eklerken kabartma tozunu da koyun. Hamuru yoğururken kurabiye kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin. Kıvam alan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayıp içini açın. Açtığınız oyuğa ceviz doldurup yuvarlak bir şekil verin. Bu haşhaşlı ceviz tatlısını bolca haşhaşa bulayıp, aralıklar bırakarak yağlı tepsiye dizin. Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin. Bu esnada şurubu hazırlamaya geçelim. Tencerenin içerisine şeker, su ve limonu koyun ve kaynatın. Tatlı fırından çıkar çıkmaz, hem tatlı hem de şurup sıcakken üzerine dökün. Şerbetini çekene kadar bekleyin. Üzerine öğütülmüş ceviz serperek soğuk servis edin. Haşhaşlı cevizli tatlı servise hazırdır. Afiyet olsun. |