Şerbetli Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Şerbetli Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli haşhaş tatlısı, değişik ve şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, şerbetli haşhaş tatlısını deneyebilirsiniz. Özel günlerinizde, arkadaş toplantılarınızda ya da akşam çaylarınızın yanında tercih edebileceğiniz bir tatlı tarif, küçük büyük herkes tarafından büyük beğeni kazanacak. Özellikle çocukların bayılarak yiyeceği şerbeti haşhaş tatlısı nasıl yapıyor, hangi malzemeler kullanılarak hazırlanıyor hep birlikte göz atalım.


Şerbetli haşhaş tatlısı için gerekli malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu (Ezilmemiş)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağına yakın süt
  • Fındık, ceviz ya da fıstık

Şerbetli haşhaş tatlısı nasıl yapılır?

Şerbetli haşhaş tatlısına şerbet hazırlanarak başlanır. Uygun bir tencerenin içine toz şeker ve su eklenerek ocağa alınır. Yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra limon suyu eklenir ve bir taşım daha kaynatılarak ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır. Tatlının hamuru için karıştırma kabına yumurtalar kırılarak üzerine toz şeker eklenir. Toz şeker ve yumurtalar mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır. Ardından Ayçiçek yağı, süt, haşhaş eklenerek çırpmaya devam edilir. Sıvı malzemeler çırpıldıktan sonra üzerine irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip tahta kaşık yardımıyla homojen bir şekilde karıştırılır. Akışkan ve pürüzsüz bir kıvam alan hamur yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Fırın kabının çok küçük olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde tatlı çok kalın olur ve kalın tatlılar pek beğenilmez. Ayrıyeten üzerine eklenecek malzemeler de olduğu için çok kalın olmamasına özen gösterilmelidir. Fırın önceden 180 derecede ısıtılarak hamur fırına verilir. İlk 10-15 dakika fırının kapağı açılmadan hamurun pişmesi beklenir. Piştiğinden emin olduktan sonra kürdan testi yapılarak tatlının hamuru fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Tatlının hamuru ve şerbeti soğuk olmalıdır. Hamur ve şerbet yeterince soğuduktan sonra bir kepçe yardımı ile şerbet hamurun üzerine eşit şekilde dökülür. Şerbet birden dökülmemelidir. Yavaş yavaş kekin her tarafını kapatacak şekilde dökülmelidir.

Ufak çukur bir kabın içine krem şanti dökülerek üzerine süt ilave edilir. Mikser yardımıyla krem şanti koyulaşıncaya kadar çırpılır. Hazırlanan krem şanti 5-10 dakika dinlendikten sonra şerbetlenen kekin üzerine bir spatula yardımıyla dökülerek güzelce yayılır. Şerbetli haşhaş tatlısı bu şekilde buzdolabına alınarak 1-2 saat dinlendirilir. Servis yapılacağı zaman dilimlere kesilerek, üzeri fındık, fıstık ya da çekilmiş cevizle süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Şerbetli Haşhaş Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufkadan Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?dir?

Haşhaş Ezmesi Kaç Kalori?dir?

Güncel

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaş Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Haşhaş Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Haşhaş Böregi Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Böregi Tarifi ve Malzemeleri