Haşhaşlı Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Haşhaşlı Kek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Kek Tatlısı, mavi haşhaşın irmikle birleştiği ve revani tadı veren enfes bir şerbetli tatlıdır. Şerbetli tatlıyı çok seven ancak ağır hamur işlerinden uzak durmak isteyenler için oldukça hafif ve yoğun şeker tadında olmayan bir tatlı türüdür.

Haşhaşlı Kek Tatlısı Malzemeleri

  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 paket kabartma tozu

Üzeri İçin

  • 2 paket krem şanti
  • 2 çay bardağı soğuk süt
  • Üzeri için, çikolata damlası ya da kivi dilimleri

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Haşhaşlı Kek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı kek tatlısı için, öncelikle genişçe bir çırpma kasesine yumurtaları ve toz şekeri döküp iyice çırpıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağı, irmiği, haşhaşı ve unu ekleyip tekrar mikserde çırpmaya devam ediyoruz. Ardından kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip, yağlanmış fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Kekin içinin hamur kalmaması için ara sıra kürdanla delerek pişip pişmediğini kontrol edin. Daha sonra pişen keki soğuması için tezgâhın üzerine alıyoruz.

Şerbetini Hazırlamak İçin:

Geniş bir tencereye suyu ve şekeri dökerek ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbetin kıvama gelip gelmediğini anlamak için parmağınızın üzerine damlatarak kontrol edebilirsiniz. Daha sonra içine birkaç damla limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Kekin de şerbetin de ılık olması gerekmektedir. Kek ılıdığında, şerbeti her tarafına eşit şekilde gezdirin. Şerbet çekene kadar bekleyin ve bu arada krem şantisini hazırlayın.

Kreması İçin:

Süt ile krem şantiyi bir kaba alarak mikser ile iyice kar beyazı olana kadar çırpın. Haşhaşlı revaninin üzerine şerbeti çektikten ve dinlendikten sonra krem şantiyi sürün. Krem şantiyi sürmeden önce dolapta bir saat dinlendirmeniz daha iyi olacaktır. Krem şantiyi sürdükten sonra istediğiniz süslemeler ile süsleyerek dilimlere ayırın ve şık servis tabaklarında sunum yapın.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haşhaş Ekimi ve Bakımı

Haşhaş Ekimi ve Bakımı

Haber Bülteni