Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Çörek, Bugün sizinle lezzetli bir tarif olan haşhaşlı, çörek yapacağız lezzetli olduğu kadar da tehlikeli bir tarif olan haşhaşlı çöreği insanın yedikçe yiyesi geliyor. Çünkü son, bir parça son bir parça derken bir bakmışsınız tepsinin dibi görünmüş, O yüzden iyisi mi siz bu haşhaşlı çöreği misafirleriniz varken yapın. Siz bu güzel haşhaşlı çöreği yaptıktan sonra komşulara götürün bir kısmını, bu arada haşhaşlı çöreği yapacağınız böreğin haşhaşı marketlerde satılan sarı haşhaş olacak genellikle ezilmiş halde satılır.


Haşhaşlı çörek için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı ezilmiş sarı haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?


İlk olarak büyük ve geniş bir karıştırma kabının içine yumurtayı sıvı yağı ve süt birlikte ekleyin. Daha sonra maya ve şeker ardından da tuzu karıştırma kabının içine ekleyerek hepsini bir güzel karıştıralım. Bu karıştırma kabına unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek hepsini birlikte iyice yoğurun. Yoğurduğunuz haşhaşlı çörek hamurunuzdan büyükçe bir parça hamur topu yaparak üzerini temiz bir bez ile örterek oda sıcaklığında hamurunuzu yaklaşık 1-1,5 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakın. Hamur mayalanırken haşhaşlı çöreğin içini hazırlayın bir kabın içine yağı ve haşhaşı dökelim iyice karıştırıp bir kenarda bekletin. Şimdi mayalanmış olan hamurumuzu haşhaşlı çörek tarifini yapmak için hamuru bir kez daha iyice yoğuralım.

Haşhaşlı çörek hamurunu iki büyük parçaya ayırın daha sonra parçaları tezgâhın üzerinde ince olacak şekilde açın. Açtığınız haşhaşlı çörek tarifi yufkasının üzerine Haşhaş ve sıvı yağlı karışımdan bir güzel her tarafına gelecek şekilde iyice sürün sürdükten sonra bir kenardan sararak rulo haline getirmeye başlayın. Rulo haline gelmiş olan haşhaşlı çöreği sonra üçer parmak kalınlıklar ile üçer parmak kalınlıktaki aralardan keserek parçalara ayırın haşhaşlı çörek hamurunu rulo şeklinde yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Misafirlerinizle afiyetle yiyin.

Haşhaşlı Çörek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Haşhaş Yaprağı Türleri ve Özellikleri

Haşhaşlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6