Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Islak Kurabiye

Çay yanında misafirlere servis edilebilen, çocukların ve ev halkının severek yiyeceği, görünümü ve tadı oldukça güzel bir kurabiyedir. Hazırlanması oldukça kolay olup, fazla emek sarf etmeye gerek yoktur. Haşhaşlı ıslak kurabiyenin tam anlamıyla aromasına ve kıvamına ulaşması için, sunum yapmadan bir gün önceden hazırlayarak dinlendirmeniz, daha güzel sonuç almanızı sağlar. Fındıkları parça parça serpiştirebilir ya da her bir kurabiyeye birer tane olacak şekilde dizilebilir. Bu tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Ancak, fındıkların dökülmemesi için kurabiye hamuruna iyice yapıştıklarından emin olmalısınız. Şimdi haşhaşlı ıslak kurabiyenin tarifine geçelim.

Haşhaşlı Islak Kurabiye İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti İçin

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu (isteğe bağlı)

Süsleme İçin

  • Sarı haşhaş
  • Fındık

Haşhaşlı Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Şerbetin hazırlanması için tencereye şeker, su ve limon suyunu ekleyerek kaynatın. (Limon suyunu fazla eklememeye dikkat edin, aksi takdirde kurabiyede ekşi bir tat bırakabilir.) Su kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatıp, ocaktan alarak soğuması için bir kenara bırakın.

Hamurunu hazırlamak için derin bir kapta yumurtayı kırarak çırpıcı yardımı ile çırpın. Üzerine margarin ve şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru el ile yoğurun, üzerini kapatıp 10 dakika kadar dinlendirmek için bir kenara bırakın.

Fırın tepsisini yağlı kâğıt sererek hazırlayın, hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayın. Hamurun bir tarafını haşhaşa batırıp, haşhaş kısmı üstüne gelecek şekilde tepsiye dizin. Fındık parçalarıyla kurabiyeleri süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından alıp sıcak haldeyken soğumuş şerbete atın, 10-15 saniye bekleterek servis tabağına alın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Haşhaşlı ıslak kurabiyenin daha lezzetli olması için, kaliteli kakao ve gerçek tereyağı kullanmanız önerilir. Ayrıca, fındık yerine ceviz veya badem de tercih edebilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine hindistan cevizi serpiştirerek farklı bir aroma katabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni