Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Haşhaşlı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Börek, enfes bir tariftir. Haşhaş vücudumuzun korunmasında olabildiğince tesirli olan bir besin kaynağıdır. Haşhaşın olumlu tesirlerinden dolayı ve tadının enfes olmasından dolayı bir hayli tariflerde kullanılmaktadır. Haşhaşla yapılan bir sürü tarif oldukça harika, nefis tatlar oluşturmakta ve yapılan börekler büyük bir iştahla tüketilmektedir. Haşhaşlı börek çayın ve soğuk içeceklerin yanında güzel gider. Altın günlerinde, misafir gelecekse ya da canınızın istediği zamanlar yapabilirsiniz ve lezzetli tadıyla parmaklarınızı yersiniz. Hatta bugün deneyebilirsiniz. Tadına doyamayacağınız bu harika lezzetin tarifine bakın ve hemen yapmaya başlayın.


Haşhaşlı Börek İçin Gereken Malzemeleri

  • 1 paket kuru maya,
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 3 su bardağı kadar süt,
  • 1 paket un ancak alabildiği kadar kullanın,
  • 1 kâsenin dolusu haşhaş,
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağı.

Böreğin Üzeri için

  • 2 tane yumurta.

Haşhaşlı Börek Nasıl Yapılır?


Yoğurma kabınıza önce 1 paket kuru mayayı koyun ve üzerine ılık sütü ekleyin güzelce ezilmesini sağlayın. Sonra eriyen mayaya tuz ve toz şekeri ilave ederek şeker ve tuzunda erimesi için iyice karıştırın. Sonra karışımın üstüne az az un ilave ederek hamurun güzel ve yumuşak olması için hamura özen göstererek yoğurun. Hamur kulak memesi olarak denen kıvama gelince yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ve yaklaşık yarım saat kadar mayalanmasını bekleyin. Hamur mayasını alırken bizde haşhaşı bir kapta üzerine yağ ekleyip güzelce karıştıralım. Mayalanmış olan hamuru iki bezeye ayırın ve hamuru açacağınız hamur tahtası ya da tezgâhı iyice bol şekilde yağlayın. Sonra hamur bezesini yağladığınız tezgâha alın ve elinizle önce hamuru bastırarak sonra da hamurun etrafından tutup çekiştirerek büyütün. İyice açılan büyüyen hamurun üstüne yağlı haşhaş harcından bolca sürün ve hamuru tekrar çekiştirerek rulo şekline getirin. Daha sonra rulo yapma işlemi bitince hamuru iki ucundan tutarak ters burgu yapın. Şöyle ki ucunun birini sağ bir diğer ucunu da sol tarafa doğru kıvırın. Peşinden tepsinin boyuna göre hazırlanan börek hamurunu uzun şekilde kesin ve tepsiye yerleştirin. Öbür bezeye de aynı şekilde bu işlemi uygulayın. İki beze de bittikten sonra tepside biraz daha hamurun mayalanması için bekletin. Yaklaşık 10 dakika kadar beklettikten sonra yumurtaları çırpın ve haşhaşlı böreğin üzerine sürün. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi verin. Haşhaşlı Böreğin yüzeyi kızarana kadar pişirin. Pişen börekleri soğumaya bırakın daha sonra servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Börek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Lokum Tarifi ve Malzemeleri